«Абетка безпеки». Дії у разі пожежі в міському громадському транспорті

Поради щодо дій при пожежі в міському громадському транспорті є дуже корисними та містять важливі етапи, що можуть врятувати життя.

Image
Відкрити сурдопереклад Дії, що можуть значно знизити наслідки пожежі в міському транспорті:
  1. Негайно повідомте про пожежу водієві, спробуйте відчинити двері (використовуйте кнопку аварійного відкриття), застосуйте для гасіння вогнища пожежі вогнегасник і підручні засоби. БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! У тролейбусах і трамваях металеві частини можуть опинитися під напругою внаслідок обгорання захисної ізоляції дротів.
  2. При заблокуванні дверей використовуйте для евакуації аварійні люки в даху, вікна. За необхідності, вибийте обома ногами скло (або твердим предметом). Якщо Ви вдало, без серйозних травм звільнилися, за можливістю, допоможіть тим, хто залишився в зоні вогню, в першу чергу, дітям і людям похилого віку.
  3. У будь-якому транспорті є матеріали, що виділяють при горінні отруйні гази, тому залишайте салон швидко, закриваючи рот і ніс хусткою або рукавом. Вибравшись із салону, відійдіть подалі, бо можуть вибухнути баки з пальним або статися замикання високовольтної електричної мережі.
  4. Телефоном через застосунок «Перекладач ЖМ» або через водіїв проїжджаючих машин повідомте про пожежу в пожежну частину. Надайте допомогу постраждалим.